Në ceremoninë përkujtimore të dëshmorëve të atdheut ka marrë pjesë edhe kreu i Partisë Demokratike, shoqëruar nga ish-deputetë demokratë.

Nga varrezat Basha dha edhe një mesazh për qytetarët.

Ai ftoi qytetarët që në këtë ditë të reflektojnë dhe të bashkohen bashkë dhe për të mbrojtur lirinë.

“Sot është dita kur kombi nderon të rënët për lirinë kombëtare dhe demokraci. Është një ditë nderimi respekti dhe mirënjohje ndaj qindra dhe mijërave burrave dhe grave. Është dhe një ditë reflketimi për t’u bashkuar sërish dhe për të mbrojtur velrat e saj të vetëdijshëm se në betejë shkohet për liri. Përkulem sot në varrezët e dëshmorëve që luftuan për flamurin e Shqipërisë. Kujtojmë sot të gjithë ata që ranë. Përkulemi sot para bijëve të Shqipërisë, Kosovës, Maqedonisë që luftuan për lirinë. Sot është një ditë kur secili prej nesh të ndjejë peshën e rëndë të sakrificës që ky popull ka bërë për lirinë”, tha Basha.

Kreu demokrat shoqërohej në këto homazhe nga ish-kryeministri Berisha dhe nga ish-deputetë të PD-së.