Sipas astrologëve disa shenja të horoskopit janë më të veçanta se të tjerat dhe nëse i takon në jetë është shumë e vështirë t’i harrosh.

Luani

Luani është një nga shenjat më magnetike të Zodiakut dhe ka një arsye: gjithmonë flitet për Luanin si një shenjë e plotë, e fortë, bujare dhe besnike, pranë një Luani ndihesh i mbrojtur.

Shigjetari

Shigjetari ju merr dhe ju largon rreth botës gjeografike dhe emocionale. Kjo ju bën të jetoni në një udhëtim shumëvjeçar. Gjithkush e kërkon atë kur është fjala për fillimin e diçkaje të re dhe argëtimi me një Shigjetari kurrë nuk dështon.

Bricjapi

Është një shenjë ambicioze, për këtë ai tërheq njerëzit e duhur për të bërë një karrierë në vendin e punës. Personat e lindur në shenjën e Bricjapit nuk ndalen në pengesën e parë dhe kështu është edhe në dashuri.

Ujori

Personat e lindur në shenjës e Ujorit janë idealistë dhe vetëm lidhur më këtë aftësi për të treguar se si duhet të jetë bota, të joshin menjëherë. Të lindurit në shenjën e Ujorit janë interesant dhe të mirë.

Peshqit

Të lindurit në shenjën e peshqve janë ëndrrimtarë dhe emocionale , jetojnë në re dhe tërheqin sepse gjithmonë duhet të pyesni se ku janë me kokën e tyre. E veçanta e kësaj shenje është se dashurojnë duke qeshur dhe të përfshijnë me buzëqeshjen e tyre.