Banka ‘Al Hilal’ e Abu Dhabit bëri me dije të hënën se ka ekzekutuar transaksionin e parë të bonove në botë duke përdorur teknologjinë blockchain

Banka islamike përdori teknologjinë e ‘bllokut zinxhir’ të shpërndarjes, i cili është i mbështetur në filozofinë funksionale të kriptovalutave, duke arritur të vendosë dhe shesi në tregun sekondar një pjesë të vogël të trashëgimisë 500 milion dollarëshe-pesëvjeçare të saj, të lëshuar në shtator.

Banka ‘Al Hilal’ synon të transformojë tregun e ‘Sukukut’ (certifikatë finaciare, çek)  duke përdorur blokchain dhe duke e integruar atë në infrastrukturën e tyre, duke hapur kështu rrugën për përdorimin e ‘sukuk-ut’ inovativ të digjitalizuar islamik,”

Një zëdhënëse e bankës tha se marrëveshja ishte 1 milion dollarë, e shitur nga Al Hilal tek një investitor privat.

Ngritja e kapitalit përmes teknologjisë blockchain pritet të lehtësojë lëshimin dhe tregtimin, si dhe të përmirësojë mbikëqyrjen rregullatore.

Banka Botërore lançoi ​​në gusht lidhjen e parë publike në botë duke përdorur teknologjinë kriptovalutore blockchain.

Rrjeti Jibrel, një kompani me seli në Zvicër me zyra në Dubai, ishte përfshirë në këtë transaksion.

/Reuters