Sekretari i Përgjithshëm i Partisë Demokratike, Gazmend Bardhi, i bëri thirrje gjykatave që të mos miratojnë vendimin e KQZ-së për shpërndarjen e mandateve të kryetarëve të 61 bashkive, fitues në zgjedhjet vendore të 30 qershorit.

Bardhi tha se gjyqtarët duhet të mos vërtetojnë si të vlefshëm mandatet, ose të pezullojnë gjykimin derisa dekreti i presidentit që i anuloi zgjedhjet e 30 qershorit, të shqyrtohet nga Gjykata Kushtetuese.

Në një deklaratë për mediat nga selia blu, Bardhi tha se votimet e 30 qershorit ishin antikushtetuese dhe se mundësia e fundit që ato të shpallen si të paligjshme, janë gjykatat në të gjithë Shqipërinë.

“Sipas ligjeve të vendit, që një Kryebashkiak të marrë detyrën, mandati i tij duhet të vërtetohet nga gjykata, nëse është marrë në përputhje me Kushtetutën, nëse është fituar apo jo në zgjedhje të organizuara në mbështetje të Dekretit të Presidentit.Nëse gjyqtarët do të tregojnë integritet, do t’i binden ligjit dhe nuk do t’i nënshtrohen kërcënimeve me veting apo me mjete të tjera mafioze, të përdorura më parë nga Edi Rama, vendimi i tyre është shumë i thjeshtë: të respektojnë kompetencën kushtetuese të Presidentit për të shpallur datën e zgjedhjeve“, tha Bardhi, duke shtuar se përsa kohë Gjykata Kushtetuese nuk është shprehur, “dekretet e Presidentit të Republikës janë në fuqi dhe të detyrueshme për zbatim”, deklaroi Bardhi.