Më 11 dhjetor, Partia Demokatike festoi përvjetorin e themelimit si e para parti opozitare pas rrëzimit të diktaturës komuniste. Prej disa vitesh PD e feston ditën e themelimit më datë 11 dhjetor. Por ish-kryeministri Meksi, ka një ditë tjetër themelimi, datën 12 dhjtor. Ish-kryeministri i parë demokrat, Aleksandër Meksi uroi sot për ditën e themelimit të PD-së përmes një mesazhi në facebook.

“Si sot 28 vite më parë më 12 dhjetor 1990, e mërkurë dhe ajo, një grup studentësh, pedagogë dhe intelektualë në vijim të protestave studentore që filluan më 8 dhjetor e që vazhduan për 4 ditë e të mbështetura dhe nga dhjetëra mijëra qytetarë të Tiranës e të tjerë, themeluan Partinë Demokratike. Një Parti e të gjithëve, studentë, intelektualë e punonjës, e atyre që aspironin një Shqipëri të çliruar nga diktatura komuniste, një shtet të së drejtës e me Liri ekonomike, nje SHQIPËRI SI GJITHË EVROPA.

Nuk besoj se kujtimet e atyre ditëve shlyhen nga kujtesa e pjesëmarrësve në protesta e mitingje. Unë jam i bindur se një ditë ëndrrat dhe shpresat e tyre do të realizohen.

I Uroj gjithë miqve e dashamirëve e veçanërisht studentëve të djeshëm e të tanishëm Gëzuar 12 DHJETORIN e PD“.