Kur Howard Kirby nga Michigan bleu një shtrat, ai nuk e dinte se çfarë kishte në të. Kirby bleu një divan nga jo-fitimprurësi Habitat for Humanity ReStore për 70 dollarë, por vuri në dukje se njëri prej jastëkëve të tij ishte i pakëndshëm. Pas tre javësh, ai dhe nusja e tij e hapën atë dhe gjetën një sasi tronditëse të parave brenda – rreth 43,000 dollarë. Për një moment Kirby u tundua të mbante paratë, por ai përfundimisht hoqi dorë.

Kirby tha për ABC se ai kontaktoi dyqanin, i cili menjëherë kontaktoi pronarët e mëparshëm të kolltukëve. Ata erdhën dhe morën paratë e fshehura nga gjyshi i tyre i ndjerë. “Unë e di se si është të humbasësh diçka dhe kurrë të mos e marrësh përsëri”, tha Kirby, i cili ka marrë shumë lavdërime në mediat sociale për veprimin e tij, transmeton KosovaPress.