Mercedes dhe BMW kanë qenë rivalë në tregun e makinave luksoze për dekada.

Të dy automobilistët kanë ndërtuar një reputacion duke ofruar makina të klasit botëror me vëmendje në detaje.

Mund të jetë sfiduese marrja e një vendimi se cili nga prodhuesit e makinave është më i mirë pasi makinat ofrojnë pothuajse me karakteristika të ngjashme.

Buxheti juaj do të jetë një faktor kryesor përcaktues, si dhe karakteristika teknologjike si ajo hibride dhe efikasiteti i karburantit.

Dallimet kryesore midis BMW dhe Mercedes

Bavarian Motor Works prodhon BMW ndërsa Daimler AG prodhon Mercedes. BMW prodhon makina luksoze, SUV, makina sportive, serinë luksoze të limuzinës 7 seri, versione hibride dhe Hatchbacks. Mercedes ka një grup të ngjashëm të makinave me shtimin e kamionëve, furgonëve, autobusëve, vagonëve të stacioneve, SUV-ve, një kamionçinë dhe makina të zgjuara.

Secila prej markave të makinave ka ndjekës besnikë që nuk kanë dëshirë t’i ndërrojnë. Para ardhjes së Mercedes, nuk kishte asnjë kundërshtar të denjë për BMW. BMW ka dalluar përsa i përket efikasitetit të karburantit ndërsa Mercedes shpesh shoqërohet me klas dhe luks. Të dy makinat vijnë me motorë të fuqishëm.

Cilësia

Kur matni cilësinë e materialit të përdorur në modelimin e brendshëm do të gjeni disa ngjashmëri midis prodhuesve të makinave. Por, Mercedes ka një avantazh të vogël për të ofruar që ka të bëjë me pajisjet e fundit. Kjo ka rritur çmimin e disa modeleve mbi ato të BMW-së.

Siguria

Siguria për markat luksoze ka tendencë të jetë më e lartë se shumica e veturave. Kur krahasoni BMW dhe Mercedes do të vini re që pjesët rezervë të BMW-së kanë tendencë të jenë më të shtrenjta dhe kjo shkakton një rritje të primeve të sigurimit. Është gjithashtu më e vështirë të gjesh disa nga pjesët rezervë të BMW.

Të dy makinat janë të besueshme dhe ju duhet të drejtoni një model të ri për pesë vitet e ardhshme pa ndonjë ndryshim të pjesëve të këmbimit. Mercedes ka adoptuar shumë teknologji moderne dhe kjo do të thotë se do t’ju marrë disa vite para se të shkoni për një ndryshim të madh shërbimi. Me një BMW mund të ndodh më shumë gjatë viteve të para, gjë që çon në një rritje të kostove të pjesëve rezervë.

Përvoja e drejtimit

BMW konsiderohet të jetë më e lehtë se Mercedes dhe kjo e bën atë të ofrojë një përvojë më të mirë drejtimi veçanërisht në kthesa. Gjërat përmirësohen në versionet sportive të BMW, të cilat vijnë me kamjo manuale më të mirë se Mercedes. Mercedes ka motorë më të mëdhenj dhe kjo i bën ata më të rëndë ndërsa janë joefikas në harxhimin e karburantit.

Çmimi

Për të dy makinat, modelet parashikojnë të shpenzojnë 40,000 dollarë për modelet e nivelit fillestar dhe më shumë se 150,000 dollarë për modelet e nivelit të lartë. Modelet e përgjithshme të Mercedes kanë tendencë të jenë më të shtrenjta se homologët e tyre BMW.

Larmia e automjeteve

Të dy Mercedes dhe BMW kanë një larmi modelesh të makinave për të zgjedhur. Kur bëhet fjalë për seksionin e veturave personale Mercedes ka klasën C, klasën E, klasën S dhe Maybach. Secili prej modeleve të makinave ofron mundësi të shumta për personalizimin – nga nuanca, madhësia e gomave, opsionet e sediljeve deri te rripat.

BMW ofron seritë 3, 5 dhe 7-të; secili model ka një konkurrencë përkatëse me ato të Mercedes. BMW fiton në këtë raund pasi ofron modele shtesë të makinave përmes serisë së tyre M, I line dhe Z4. Mercedes ka ecur mirë në seksionin e tyre komercial përmes një seri kamionësh, furgonë dhe autobusë.

Teknologjia

Ajo që është veçuar për seritë e makinave Mercedes dhe BMW është përdorimi i teknologjive inovative në të gjitha modelet e makinave të tyre. Teknologjia ju ndihmon të përdorni të gjitha informacionet e makinës në një ekran të lehtë për t’u përdorur. Në tregun e makinave luksoze, makina që ofron pajisjet më të mira teknologjike fiton.

Mercedes mburret me teknologjinë e tij të sistemit. Sistemi është përgjegjës për shumicën e tipareve të makinës si lidhja, siguria dhe argëtimi. Modeli i klasit S ka fituar disa çmime për një nga makinat më të sigurta në botë.

BMW ka një ekran me fshehje që kontrollon shumicën e tipareve të makinës. Konzola mund të kontrollohet përmes komandave iDrive ose nga zëri. Në këtë raund, Mercedes ka një avantazh të lehtë ndaj BMW.

Karakteristikat e sigurisë

Kur bëhet fjalë për sigurinë, Mercedes është në një klasë të vetin. Kjo nuk do të thotë që veturat BMW janë më pak të sigurta, ato janë për shkak të modelimit dhe përdorimit të teknologjive të tyre si monitorimi i pikave të verbra dhe korsia e ndihmës. Por, përparësia më e madhe e posedimit të një Mercedes Benz është përdorimi i teknologjisë PRESAFE.

Teknologjia aplikon frenat në zonat e kërkuara në momentin kur ndesheni me urgjencë. Gjatë natës ju keni pamjen Night vision. Shumë ekspertë të rishikimit të makinave i kanë dhënë Meredes shumë vlerësime pozitive dhe ju duhet të ndiheni të sigurt në drejtimin e saj. Të dy modelet e makinave vijnë të pajisura me çantat e ajrit më të mira në industri.

Performanca

Të dy makinat vijnë të pajisura me motorë me performancë të lartë. Motorët e vegjël BMW ofrojnë besueshmëri për shkak të modelit të lehtë të makinave. Konsumatorët janë në mëdyshje për shkak të opsioneve të shumta të makinave. BMW dallohet me seritë 3, 4, M-power dhe gamën e tyre X-5 të SUV-ve.

Për Mercedes, klasa e tyre CLS është një nga sedanet e tyre më të mira në treg. Një nga përfitimet më të mëdha të zgjedhjes së një BMW ose Mercedes është se makinat janë të besueshme. Do të duhen disa vite para se të filloni blerjet për pjesët rezervë.

Përfundimi

Është një zgjedhje e vështirë midis BMW dhe Mercedes. Cdo markë e makinave u ofron konsumatorëve një gamë të gjerë zgjedhjesh kur bëhet fjalë për modelet e makinave. Makinat janë me performancë të lartë dhe janë të pajisura me teknologjitë më të fundit dhe karakteristikat e sigurisë.

Në përgjithësi, nëse jeni duke kërkuar për një makinë me klas dhe luks, atëherë shkoni për Mercedes por nëse jeni duke kërkuar për performancë superiore, atëherë shkoni për BMW.