Çfarë i tërheq më shumë gratë te burrat? Çfarë duan ato? Epo, shkenca ka bërë studime mjaftueshëm dhe ka arritur në disa konkluzione se çfarë grave u duket e pa rezistueshme tek meshkujt.

Të jetë i pashëm, por jo gjithnjë.

Tërheqja fizike është njëri nga faktorët, por nuk është aq i rëndësishëm sa mund ta mendoni ju. Studim pas studimi është vërtetuar se vajzat vërtetë mund të flirtojnë me djem të bukur, por kur vjen puna tek lidhjet afatgjata, shohin cilësi të tjera.

Sensi i humorit

Pyeteni një grua çfarë pëlqen tek partneri i saj dhe ajo gjithnjë do të përgjigjet: “Ai më bën për të qeshur”. Nuk është lajm i ri që gratë dashurohen më lehtë me dikë që ka sens humori, por pse ndodh kështu e shpjegon shkenca. Sensi i humorit tek meshkujt është edhe sek**alisht shumë tërheqës sepse tregon inteligjencë, kreativitet dhe gjene të tjera shumë të mira për të.

Një qen!

Jo, nuk është thjesht një stereotip – gratë i duan vërtetë meshkujt që kanë një qen. Kjo e bën femrën të mendojë se ka përballë një mashkull tërheqës dhe gati për t’i dhënë siguri asaj dhe lidhjes së tyre.

Marrja përsipër e rrezikut

Vajzat gjithnjë do të zgjidhnin dikë që merr përsipër rrezikun në vend të atyre që përpiqen ta shmangin atë në çdo çast. Kjo i krijon adrenalinë dhe zgjon interes ndaj tyre.

Altruizmi

Kur vjen puna për lidhje afatgjata, si meshkujt ashtu dhe femrat duan që partneri i tyre të jetë altruist.