Indeksi i Pasaportave Henley, ka renditur sërish pasaportat më të “fuqishme” në botë për këtë vit. Një pjesë e vogël e këtyre pasaportave mund të blihen në disa vende në Karaibe dhe në Europë kanë programe ku jepet shtetësia në këmbim të një investimi të rëndësishëm. Ky investim ndryshon nga një vend në tjetrin, por mund të shkojë nga një dhurim në një fond zhvillimi në një blerje të pasurive të patundshme në një zonë të miratuar nga qeveria. Ja disa vende ku mund të blini pasaportën: Antigua dhe Barbuda – investim minimal prej 100,000 dollarësh Ekzistojnë tre mënyra të ndryshme për sigurimin e shtetësisë në Antigua dhe Barbuda: Një kontribut i drejtpërdrejtë minimal prej 100,000 dollarësh në Fondin Kombëtar të Zhvillimit Blerja e pasurive të patundshme të aprovuara me një vlerë minimale prej 400,000 dollarë Blerja direkte e një biznesi të pranueshëm për një shumë minimale prej 1.5 milion dollarë Procesi vlerësohet të zgjasë midis tre dhe katër muaj nga paraqitja fillestare e aplikacionit për marrjen e pasaportës. Antigua lejon nënshtetësinë e dyfishtë dhe nuk kërkon që ju të hiqni dorë nga shtetësia juaj e mëparshme. Pasaporta e Antigua lejon qasje pa viza në 150 vende dhe renditet pasaporta e 30-të më e fortë në botë nga Indeksi i Pasaportave Henley. Domenika – 100,000 dollarë investim minimal Ekzistojnë dy mënyra të ndryshme për sigurimin e shtetësisë në Dominica: Një kontribut i drejtpërdrejtë minimal prej 100,000 dollarë në Fondin e Diversifikimit Ekonomik të vendit Blerja e pasurive të patundshme të aprovuara me një vlerë minimale prej 200,000 dollarë

Procesi vlerësohet të zgjasë tre muaj nga paraqitja fillestare e aplikacionit për marrjen e pasaportës. Domenika lejon shtetësinë e dyfishtë dhe nuk kërkon që ju të hiqni dorë nga shtetësia juaj e mëparshme. Pasaporta e Domenikës lejon hyrjen pa viza në 139 vende dhe renditet pasaporta e 37-të më e fortë në botë nga Indeksi i Pasaportave Henley. Shën Lucia – 100,000 dollarë investimi minimal Ekzistojnë katër mënyra të ndryshme për sigurimin e shtetësisë në Shën Lucia: Një kontribut i drejtpërdrejtë minimal prej $ 100,000 në Fondin Ekonomik Kombëtar Blerja e pasurive të patundshme të aprovuara me një vlerë minimale $ 300,000 Një investim minimal pesë-vjeçar 500,000 dollarë në obligacione qeveritare pa interes Një investim minimal prej 3.5 milion dollarë në një projekt të ndërmarrjes së aprovuar që krijon një minimum prej tre vendeve të punës të përhershme

Procesi vlerësohet të zgjasë tre muaj nga paraqitja fillestare e kërkesës për lëshimin e shtetësisë. Pastaj, mund të aplikoni për një pasaportë, e cila do të zgjasë dy javë dhe mund të shpejtohet. Shën Lucia lejon nënshtetësinë e dyfishtë dhe nuk kërkon që ju të hiqni dorë nga shtetësia juaj e mëparshme. Pasaporta e Shën Lucisë lejon hyrjen pa viza në 145 vende dhe renditet pasaporta e 33-të më e fortë në botë nga Indeksi i Pasaportave Henley. Moldavia – 110,000 dollarë investimi minimal Ekziston një rrugë për të siguruar shtetësinë në Moldavi: Një kontribut i drejtpërdrejtë minimal prej 111,000 dollarësh për Fondin e Investimeve Publike të vendit. Procesi vlerësohet të zgjasë jo më shumë se tre muaj nga paraqitja fillestare e aplikacionit për marrjen e pasaportës. Moldavia lejon shtetësinë e dyfishtë dhe nuk kërkon që ju të hiqni dorë nga shtetësia juaj e mëparshme. Pasaporta moldave lejon hyrjen pa viza në 120 vende dhe renditet pasaporta e 49-të më e fortë në botë nga Indeksi i Pasaportave Henley.

Grenada – 150,000 dollarë investimi minimal Ekzistojnë dy mënyra të ndryshme për sigurimin e shtetësisë në Grenada: Një kontribut i drejtpërdrejtë minimal prej $ 150,000 në Fondin Kombëtar të Transformimit të vendit Blerja e pasurive të patundshme të aprovuara me një vlerë minimale prej 350,000 dollarë Procesi vlerësohet të zgjasë dy muaj nga paraqitja fillestare për miratimin e shtetësisë. Pastaj mund të aplikoni për një pasaportë, e cila zakonisht lëshohet brenda ditëve nga kërkesa. Grenada lejon nënshtetësinë e dyfishtë dhe nuk kërkon që ju të hiqni dorë nga shtetësia juaj e mëparshme. Pasaporta lejon hyrjen pa viza në 142 vende dhe renditet pasaporta e 35-të më e fortë në botë nga Indeksi i Pasaportave Henley. St. Kitts dhe Nevis – 150,000 dollarë investimi minimal Ekzistojnë dy mënyra të ndryshme për sigurimin e qytetarisë në St. Kitts dhe Nevis: Një kontribut i drejtpërdrejtë minimal prej $ 150,000 në fondin e rritjes së qëndrueshme Blerja e pasurive të patundshme të aprovuara me një vlerë minimale prej 200,000 dollarë Procesi vlerësohet të zgjasë dy muaj nga paraqitja fillestare e aplikacionit për marrjen e pasaportës. St. Kitts lejon shtetësinë e dyfishtë dhe nuk kërkon që ju të hiqni dorë nga shtetësia juaj e mëparshme. Pasaporta e St. Kitts lejon hyrjen pa viza në 154 vende dhe renditet pasaporta e 27-të më e fortë në botë nga Indeksi i Pasaportave Henley. Maltë – 900,000 dollarë investimi minimal Ekziston vetëm një rrugë për të siguruar shtetësinë në Maltë dhe përfshin tre kërkesa financiare: Një kontribut i drejtpërdrejtë prej 725,000 dollarë në zhvillimin e Maltës Një qira pronë që arrin 17,840 dollarë në vit ose blerja e pasurive të patundshme me një vlerë minimale prej 390,000 dollarë Një investim minimal prej 166,000 dollarë në obligacione qeveritare. Në përgjithësi, procesi, nga paraqitja e aplikacionit deri në marrjen e pasaportës, zgjat diku midis 12 dhe 18 muaj. Malta lejon nënshtetësinë e dyfishtë dhe nuk kërkon që ju të hiqni dorë nga shtetësia juaj e mëparshme. Pasaporta e Maltës lejon hyrjen pa viza në 183 destinacione dhe renditet pasaporta e 9-të më e fortë në botë nga Indeksi i Pasaportave Henley.

Qipro – 2 milion dollarë investime minimale Ekzistojnë dy kërkesa për sigurimin e shtetësisë në Qipro: Një donacion i drejtpërdrejtë prej 84,000 dollarësh Fondit të Kërkimit dhe Inovacionit Një donacion i drejtpërdrejtë prej 84,000 dollarësh për Korporatën e Zhvillimit të Tokës në Qipro Procesi vlerësohet të zgjasë gjashtë deri në tetë muaj nga paraqitja fillestare e kërkesës për marrjen e pasaportës. Qiproja lejon nënshtetësinë e dyfishtë dhe nuk kërkon që ju të hiqni dorë nga shtetësia juaj e mëparshme. Pasaporta e Cyrus lejon qasje pa viza në 174 vende dhe renditet pasaporta e 16-të më e fortë në botë nga Indeksi i Pasaportave Henley.