Dua Lipa gjithmonë ka folur me krenari për origjinën e saj shqiptare. Pavarësisht se jeton në Britani dhe po zhvillon karrierën e saj si këngëtare në tregun muzikor ndërkombëtar, Dua nuk harron të kujtojë rrënjët nga vjen.

Në një video në rrjetet sociale, ylli i popit publikoi një hartë të Ilirisë.

Në hartën në fjalë shihej edhe Dardania e dikurshme.

Këngëtarja në muajin gusht pritet të mbërrijë në festivalin Sunny Hill si spektatore, ndërsa bëri të mundur ardhjen e këngëtares Miley Cyrus dhe Dj Calvin Harris në festival për të promovuar ndërkombëtarisht Kosovën.