Populistet holandeze kane kerkuar vendosjen e vizave, nderkohe qe jane ne nje periudhe zgjedhore dhe po luajne fort karten ekstremiste.

Prekteksti i tyre ka qene krimi i organizuar, qe sipas shifrave zyrtare atje ne fakt, tregohet e kunderta, pra numri i te dyshuarve shqiptare eshte ulje nga viti ne vit. Në vitin 2016 ishin 710 persona të dyshuar shqiptare, në vitin 2017 janë 499 dhe në vitin 2018 janë 476.

Por, nje tjeter e dhene interesante eshte % qe zene shqiptaret e cila eshte e paperfillshme.

Midis 244,500 të dyshuarve në regjistrin përkatës të autoriteve holandeze për vitin 2018, shqiptarët përbëjnë vetëm 0.2% e rasteve.

https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/82315NED/table?ts=1537951241511