Nëse nuk dëshironi që trupi juaj të mbulohet me lëkurë e cila ngjason me lëvore portokalli, atëherë ju duhet të qëndroni larg disa ushqimeve, pavarësisht sa të shijshme mund t’ju duken.

Ekspertët shpjegojnë se trupi jonë i pranon dhe ruan disa substanca të caktuara të cilat ndikojnë në këtë fenomen, prandaj duhet të keni shumë kujdes t’i shmangni ushqimet e caktuara.

Shumë faktorë ndikojnë në pamjen e celulitit, përfshirë mos balancimin hormonal, gjenetikën, ushqimin e pashëndetshëm dhe mungesën e aktivitetit fizik.

Sipas ekspertëve, ju nuk duhet të konsumoni sheqer, yndyrë të pashëndetshme dhe kripë, pasi që janë përgjegjëse për ruajtjen e ujit në trup dhe kështu e rrisin sasinë e lëngjeve në inde.

Ndonëse shumica e ushqimeve të shijshme i përmbajnë ndonjërin prej këtyre tre përbërësve, ju mbetet juve të vendosni se a mund t’u rezistoni atyre apo jo.