Të apasionuarit e lotarisë spanjolle janë në Teatrin Mbretëror të Madridit për hedhjen e shortit të El Gordo, lotaria më e pasur në botë. Me dhjetëra lojtarë mbajtën rradhën që prej mbrëmjes të së shtunës jashtë ambienteve të teatrit, të gjithë të veshur me kostume të çuditshme.

Në El Gordo do të shpërndahen rreth 2.38 miliardë euro. Janë shitur 170 milionë bileta, nga 200 euro secila. Xhekpoti është i strukturuar mirë që askush prej kandidatëve mos të dalë me humbje. Madje organizatorët kanë menduar që gjithëkush të fitojë të paktën çmimin për biletën.

Dhe si traditë çdo fitues duhet të shkojë në pikat e shitjes ku bleu biletën dhe duhet të hapë një shishe shampanjë.