Kryeministri italian Giuseppe Conte, ka kërkuar Samitit të vendeve të Nismës së Europës Qëndrore (CEI) thirrjen për pjesëmarrje dhe angazhim në Konferencën e Donatorëve për Rindërtimin pas tërmetit të 26 nëntorit

“Solidaritet për shtetin mik Shqipërinë që u godita nga tërmeti. Shqipëria nuk duhet të lihet vetëm në këtë situatë të vështirë pas tërmetit me 51 viktima

Folëm edhe me Këshillin e Europës për konfrencën e donatorëve dhe Italia në këtë iniciativë do jetë në rresht të parë”, tha Conte.