Na ndodh shpesh që të shkëmbejmë “emoji” mes miqve pa e ditur saktë kuptimin e tyre.

Shumë herë ata keqinterpretohen. Për të parandaluar këtë po mendojnë dy gjigantët e rrjeteve sociale “Facebook” dhe “Instagram”, që janë të gatshëm të heqin emojit që janë në mënyrë direkte ose indirekte të lidhura me sek sin, të tilla si patëllxhanët dhe pjeshkët.

Përmes Standardeve të Azhurnuara të Komunitetit, gjigandi i mediave sociale është duke u përpjekur të parandalojë kërkesën sek  suale në internet, megjithëse është akuzuar për censurim të shprehjes sek suale.

Rregullat e reja, të cilat u prezantuan në gusht, por së pari të vërejtura nga faqja e internetit e lajmeve për industrinë e të rriturve “XB iz”, deklarojnë se çdo emoji sek sualisht specifik dhe i përdorur zakonisht nuk do të lejohet më krahas deklaratave sek suale.

Emoji gjithashtu nuk mund të përdoret për të censuruar laku riqësinë, ndërsa përdoruesit gjithashtu janë të ndaluar të ofrojnë pamje për ndjekësit e tyre që kanë përmbajtje por nogr afike.