Google ka zhvilluar një sistem të ri komunikimi të quajtur ‘Shërbimi i Pasur i Komunikimit’, i cili do t’ju lejojë të dërgoni mesazhe dhe përmbajtje multimediale, si video, audio dhe foto, dedikuar në telefonat inteligjentë Android.

Google dëshiron të zëvendësojë sms dhe të fillojë sfidën për fushën e padiskutueshme të WhatsApp. Një ndërmarrje titanike nëse marrim parasysh depërtimin në mbarë botën të një aplikacioni si ai në pronësi të Facebook i cili ka më shumë se një miliardë dhe 600 mijë përdorues aktivë.

Krijimi i ri i Google do të quhet, me shumë të ngjarë, Chat dhe do të përpiqet të imponojë veten në një treg të ngopur me aplikacione të mesazheve.

Produkti është duke u testuar, por, pothuajse me siguri, së shpejti do të dalë në dritë në disa tregje tashmë të testuar.