Mesazhet në Instagram kanë tashmë një shtëpi të re, i cili është desktopi. Rrjeti më i madh social ka konfirmuar të martën se një grup i vogël përdoruesish po teston shërbimin e mesazheve në versionin web. Thuhet se do të jetë i njëjtë si në celular, ku përdoruesit mund të krijojnë grupe të reja ose të fillojnë chat me dikë nga mesazhet ose faqja e profilit, madje edhe të shpërndajë fotografi apo video.

Për momentin, vetëm një grup i vogël po e përdor por Instagram ka deklaruar se detaje të shumta do të dalin së shpejti për të gjithë përdoruesit. Instagram solli mesazhet në vitin 2013 dhe është bërë tepër i famshëm që njerëzit të komunikojnë më thjeshtë. Versioni më desktop duket se do ti pëlqejë shumë përdoruesve se kanë nisur komentet se kur do të jetë i disponueshëm për të gjithë.