Ish anëtarja e kryesisë dhe e dorëhequr nga lista e re e anëtarëve të Këshillit Kombëtar të PD, Valbona Mezini ka ka bërë thirrje Lulzim Bashës që ta marrë seriozisht situatën. Mezini teksa evidenton faktin se është jashtë realitetit, i kërkon kreut të PD që të premtojë një revolucion tek mediat pasi kanë probleme kardinale.

“Luli tek tryeza për projektligjet e qeverisë per median thot se mediat që nuk thon te vërtetën dhe nuk distancohen ndaj korrupsionit e oligarkise do ti sabotojme nuk do i ndjekim si stacione televizive. O Luli je jashterealitetit !! Premto revolucion në media sepse problemet janë kardinale ! Gazetarët e gazetave dhe korrespondentët e marrin rrogën te cunguar 3 herë në vit. Korrespondentët nuk i paguajnë. Siguracione në me te shumtën e rasteve nuk ua derdhin. Rroga 13 është luks i pa arritshem.  Asnjë media nuk jep. Kodi punës letër higjienike. Sigurisht që etika profesionale do mungojë dhe autocensura mbizotërojë. Merre seriozisht situatën se nuk je në Hollandë!! Ja pse nuk te marrin seriozisht se dhe kur shkon në një tryezë serioze për probleme kardinale të medias e demokracisë nuk thua asgjë !!”, reagon Mezini në rrjetet sociale.