Bëhuni gati për trurin e parë të plotë sintetik të njeriut, minierat e hënës dhe shumë më tepër.

Ndoshta një bazë hënore robotike, “çipe kompjuterike” të ngulitura në trurin tonë, vetura që drejtojnë vetveten dhe hekurudha me shpejtësi të lartë që lidhin Londrën me Beijingun.

Sipas një numri marramendës të parashikimeve të teknologjisë që priten në vitin 2020, do të jetë padyshim një vit i paharrueshëm.

Japonia do të ndërtojë një bazë robotike në hënë

Nuk ka asnjë arsye teknologjike pse Japonia nuk duhet të jetë në gjendje të ecë përpara me planin e saj ambicioz për ndërtimin e një baze robotike hënore deri në vitin 2020 – e ndërtuar nga robotët, për robotët. Në fakt, nuk ka me të vërtetë asnjë komb më të mirë për këtë punë në drejtim të aftësisë teknologjike.

Kina do të lidhë Beijingun me Londrën përmes hekurudhave me shpejtësi të lartë

Plani i Kinës: Lidhni Lindjen dhe Perëndimin me një linjë hekurudhore me shpejtësi të lartë. Duke mos e lidhur Lindjen me pjesët perëndimore të Kinës – ata po flasin për lidhjen e botës Lindore me botën perëndimore.

Si të përballoni dhimbjen e pashmangshme të kokës në një tren që kalon në 17 shtete? Kina është e gatshme për të paguajtur dhe ndërtuar infrastrukturën në këmbim të të drejtave të burimeve natyrore, si minerale, lëndë drusore dhe naftë nga kombet që do të përfitonin nga lidhja në korridorin trans-aziatik / evropian.

Makinat do të drejtojnë vetveten

Ka qenë prej kohësh një ëndërr, e të gjithëve, nga Google dhe DARPA deri tek automobilistët: siguria e plotë dhe lehtësia e transportit falë veturave vetë-drejtuese. Janë duke u bërë goxha lëvizje, por pengesa e parë për të përballuar është një më e madhe: Të bësh të gjitha këto makina heterogjene të flasin me njëri-tjetrin. Ne akoma nuk kemi infrastrukturën “ëireless”, globalisht, për të lidhur të gjitha makinat tona me të gjithë teknologjinë tonë të trafikut.

Biokarburantet do të jenë me kosto konkurruese me karburantet fosile

Ushtria amerikane është zotuar të marrë gjysmën e energjisë së saj nga burimet e rinovueshme deri në vitin 2020, dhe Marinës me gjithë zemër besojnë se mund të kthehet në 50 përqind të biokarburanteve deri atëherë. Ka kuptim politik të mos mbështetesh në rajone të paqëndrueshme për energji, dhe kjo shtytje mund të nënkuptojë si flotat e automjeteve më të pastra dhe një përplasje të madhe në konkurrencën e biokarburanteve në treg.

‘Makina fluturuese’ do të jetë ajrore

Rilindja e makinës fluturuese?. “Jo. Kontrolli i trafikut ajror për diçka të tillë është i jashtëzakonshëm.” Shtë problem në çdo mënyrë – logjikisht nuk mund ta bëjmë, me kosto të mençur nuk mund ta bëjmë, dhe teknologjikisht është jashtëzakonisht e pamundur.”

Ne do të kontrollojmë pajisjet përmes mikro-çipeve të vendosura në trurin tonë

Truri i njeriut mbetet shkretëtira më e madhe, e pa konkurruar e biologjisë, dhe ndërsa ideja për të gërshetuar fuqinë e papërpunuar të mendjes njerëzore me stimul elektronik dhe përgjegjshmëri ka ekzistuar prej kohësh si në trillime shkencore ashtu edhe – në një farë mase – në realitet, ne me siguri nuk do të jemi kontrollimi i pajisjeve tona me një mendim në vitin 2020 siç ka parashikuar Intel. Ndërsa aktualisht është e mundur të vendosni një çip në tru dhe madje të merrni një që t’i përgjigjet ose stimulojë aktivitetin nervor bruto, ne thjesht nuk e kuptojmë nuancën e trurit aq sa duhet, për të krijuar një lloj ndërfaqe që do t’ju lejojë të kanalizoni shfletimin thjesht duke menduar në lidhje me të.

Të gjitha ekranet e reja do të jenë OLED ultra të hollë

Teknologjia e ekranit lëviz tepër shpejt. Padyshim që do të ketë akoma ekrane të monitoruesve LCD “antikë” që varen rreth vitit 2020, por për sa i përket stokut të ri, është e lehtë të shihet e gjithë industria duke u zhvendosur në sipërfaqet OLED të hollë në letër, shumë me aftësi prekjeje.

“Kështu që sipërfaqet do të bëhen llogaritëse,” thotë Liebield. “Mure, pasqyra, dritare. Unë mendoj se është e ligjshme. ”

Hapësira tregtare do të na çojë në Hënë dhe asteroide (dhe ne do t’i minojmë ato)

Një dypjesësh: udhëtime komerciale në Hënë (e cila po bëhet një industri hapësinore marramendëse ndërsa e lexoni këtë) dhe trupat e minierave jashtëtokësore. Kjo pjesë e fundit duket më pak e mundshme – ne ende nuk e kemi kuptuar se çfarë udhëtimi afatgjatë në hapësirë do të bënte për trupin e njeriut, dhe madje edhe misionet robotike ka të ngjarë të kalojnë disa dekada.

Një kompjuter me 1.000 dollarë do të ketë fuqinë përpunuese të trurit të njeriut

Shefi futurist i Cisco e bëri këtë parashikim disa vjet më parë, dhe duket i arsyeshëm në disa mënyra. Jo inteligjenca, me të vërtetë, por thjesht “aftësia, numri i cikleve”, siç e thotë Liebhold, është në rrugën e duhur duke marrë parasysh Ligjin e Moore.

Përkthimi universal do të jetë i zakonshëm në pajisjet mobile

Kjo veçori është nën zhvillim intensiv, si në forma praktike si Google Translate dhe ato më të çmendura nga DARPA. Përkthimi me siguri do të ndodhë në ”clouds”, duke u konsultuar me organe masive të njohurive gjuhësore të përpiluara nga kompani dhe qeveri.

Më në fund do të shohim disa syze të denja virtuale

Realiteti i shtuar është shumë i dukshëm në aplikacionet e smartphone-ve, por ne duam më shumë – ne duam të pasur, të personalizueshëm, të rëndësishëm dhe të lehtë për të hyrë në AR të veshura drejtpërdrejt në çdo gjë që ndodh të shikojmë. Kjo varet nga syzet dhe GPS, të cilat duhet të jenë mjaft të sakta për të vazhduar me botën reale deri në vitin 2020, por edhe në rrjetin hapësinor, me të dhëna për gjeolokacionin.

Ne do të krijojmë një tru sintetik që funksionon si ai i vërteti

Pasi të kemi një kompjuter me fuqinë përpunuese të një truri, a mund të ndërtojmë një tru nga e para? Studiuesit në Projektin Blue Brain të Zvicrës mendojnë kështu. Por ekziston një argument që ndërsa ndërtojmë një tru, do të mësojmë gjithnjë e më shumë për të, duke rritur shkallën e vështirësisë ndërsa vazhdojmë.(NBC)