Të qënit në moshë të re, për femrën është edhe një mundim psikologjik. Të gjitha femrat në një pikë të caktuar kanë dyshime për sa i përket pamjes fizike, duke vuajtur edhe nga mungesa e besimit. Kjo për shkak të përpjekjes së vazhdueshme për të qënë në formën më të mirë, dhe për të pasur një farë pëlqyeshmërie. Por ndonjëherë është më mirë të ndihesh mirë se sa të dukesh mirë.

Në fakt sipas studimeve, femrat kur arrijnë moshën 60-vjeçare, heqin dorë totalisht nga komplekset që kanë me veten. Asnjë shenjë, apo kilogram i tepërt nuk është më shqetësim për to në atë moshë.