“Marrëveshja e Prespës e meriton mbështetjen e plotë nga të dyja vendet”. Kështu u theksua në takimin e sotëm mes kryetarit të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev dhe ish-kryeministri i Greqisë Aleksis Cipras, i cili po qëndron në Shkup.

Siç bëri të ditur zyra e shtypit , në takimin e mbajtur në atmosferë të ngrohtë dhe miqësore, ku të dy bashkëbiseduesit biseduan për përfitimet nga Marrëveshja e Prespës.

Sipas tyre, marrëveshja mes Maqedonisë së Veriut dhe Greqisë krijoi një dinamikë të re për të gjitha vendet e Ballkanit perëndimor.

“Zgjidhja e arritur me marrëveshjen e nënshkruar në Prespë e ndryshoi realitetin mes të dyja vendeve dhe krijoi dinamikë të re, pozitive në marrëdhëniet mes vendeve të rajonit”, përfunduan kryeministri Zaev dhe ish kryeministri grek Cipras.