Feng Shui është arti dhe shkenca e organizimit dhe projektimit të ambienteve që përmirësojnë rrjedhën optimale të energjisë. Kuptimi i këtij pohimi kërkon dy gjëra: që ju të besoni se energjia rrjedh nëpër univers dhe që të besoni se ka një mënyrë për të përfituar nga kjo energji. Ky art na ndihmon në shumë mënyra dhe këtë herë kemi një seri këshillash Feng Shui që do t’ju ndihmojnë të tërhiqni para në shtëpinë tuaj. A jeni gati?

Dekoroni me ngjyrë vjollcë, të kuqe ose të gjelbër- Feng Shui thekson se lyerja e një muri ngjyrë vjollce ose dekorimi me objekte të kuqe ose ngjyra të ndritshme jeshile, të tilla si jastëkë, vazo ose tapete, janë veprime që do t’ju ndihmojnë të tërhiqni para në shtëpinë tuaj. Gjëja më e rëndësishme është që ato të jenë ngjyra që ju pëlqejnë juve dhe miqve tuaj, sepse energjia pozitive ndërtohet me njerëz që ndihen rehat në mjedisin e tyre.

Hiqni qafe rrëmujën- Një nga mantrat që praktikuesit e Feng Shui shpesh e përsërisin është se “një shtëpi pa çrregullim, e gjallë dhe stimuluese, tërheq prosperitet”. Prandaj, nuk është ide e keqe për të eliminuar të gjitha gjërat që pengojnë rrjedhshmërinë dhe të vendosni bimë dhe burime që ndihmojnë energjinë pozitive për të qarkulluar në të gjithë shtëpinë dhe gjithashtu për të nxitur prosperitetin.

Kuzhinë e patëmetë- Në këtë doktrinë të dekorimit, gatimi është i lidhur ngushtë me aftësinë për të tërhequr para. Prandaj, duke e mbajtur kuzhinën të pastër dhe të rregullt, përveçse na ndihmon në jetën tonë të përditshme, do të na sjellë një përfitim shumë të dëshirueshëm ekonomik.

Një prekje freskie- Shmangni dhomat e ftohta, të mërzitshme ose statike dhe, për këtë arsye, mos hezitoni të përfshini një prekje që i jep ngjyrë, freski dhe gëzim. Për këtë arsye është e mundur të përdoret arti: foto, imazhe, stoli etj. Çdo gjë që zbut dhe inkurajon mjedisin është e mirëpritur, por pa ekzagjeruar, sepse teprimi mund të ketë efekt të kundërt.

Shmangni humbjet e ujit- Në shtëpi dhe në Feng Shui, uji simbolizon paratë, kështu që nëse humbisni ujin, humbni para. Për të shmangur këtë problem, duhet të kontrolloni të gjitha rubinetat në shtëpinë tuaj shumë mirë dhe duhet të hiqni qafe çdo gjë që ka ujë të ndenjur.