Ekspozimi i tepruar ndaj rrezeve ultravjollcë të diellit jep dëmtime të menjëhershme në lëkurë si djegie, skuqje, dhe dëmtime të mëvonshme siç është zhvillimi i kancerit të lëkurës në moshë të rritur.

Ekspertët e Institutit të Shëndetit Publik rekomandojnë të qendroni në hije gjatë një orari të caktuar, në mënyrë që të mund të shmangen probleme të ndryshme shëndetësore.

“Qendroni në hije, shmangni ekspozimin e drejtpërdrejtë ndaj rrezeve të diellit gjatë orëve 10:00-17:00. Gjatë këtij intervali qendroni në vende të freskëta”, -thonë ekspertët e ISHP-së. Siguria nga dielli mbron lëkurën nga kanceri.

Ndërkaq, temperaturat më të larta të kësaj javë të korrikut do të kulmojë ditën e mërkurë, më 24 korrik.