Ditën e sotme po mbahen zgjedhjet presidenciale në Kroaci.

Në garë gjenden 11 kandidatë, tre prej të cilëve janë pretendentë kryesorë për të fituar. Saktësisht Presidentja Kolinda Grabar-Kitarovic e qendrës së djathtë të Unionit Demokratik Kroat, Zoran Milanoviç i Partisë Social-Demokratike (SDP) e qendrës së majtë dhe Miroslav Skoro, një këngëtar popullor i mbështetur nga partitë e krahut të djathtë.

Të tre kandidatët parashikohet të fitojnë diku me rreth 23 dhe 25 përqind të votave.