Miliarderi Mohammed Dewji, i cili u rr.ëmbye për 10 ditë në tetor të vitit të kaluar, thotë se ishte gati të v.diste.43-vjeçari nga Tanzania, i cili konsiderohet miliarderi më i ri në Afrikë, rrëfeu për BBC se u kërkoi rrë.mbyesve ta që.llonin.

Ai foli për herë të parë për mediat pasi u rr.ëmbye jashtë një palestre në një hotel në qytetin Dar es Salaam. Miliarderi shpjegoi për BBC pse u kërkoi rr.ëmbyesve të tij që ta vr.isnin. Dewji tha se ishte i çoroditur dhe me sytë e lidhur në momentin që kërkoi nga rrë.mbyesit që ti jepnin f.und jetës së tij.

“Unë isha me sytë e lidhur dhe kishte raste që ata vazhdonin të më k.ërcënonin me ar.mën në kokë. Në ditën e 5-të ose të 6-të mendova se po humbja shikimin,” tha ai.
Ndërsa shtoi: “Rrë.mbyesi më thoshte: ‘Unë do të që.lloj ty” dhe unë i thosha ‘mund të më që.lloni dhe të më vr.isni’. Ju çorientoheni, jeni lodhur sepse është një formë to.rture.”

Dhjetë ditë pas rr.ëmbimit, Dewji u la i lirë dhe tregoi se nuk u pagua asnjë shpërblim. As autoritetet dhe as Dewji nuk e dinë ende motivin e qartë të rr.ëmbimit të tij. Miliarderi tha se u lirua në një fushë afër hotelit ku u rr.ëmbye.
“Ende nuk e di pse ndodhi. Natyrisht që.llimi dukej sikur donin para. Në fund ata më liruan pa marrë para,” tha biznesmeni.