Presidenti i Republikës Ilir Meta ka bërë bnjë thirrje të fortë mëngjesin e sotëm për zgjidhjen e krizës politike. Kreu i Shtetit theksoi se vendi nuk duhet të shkojë në konfrontim dhe për këtë palët duhet t’i thërrasin mendjes dhe të mos tregohen egoiste.

Meta tha se maxhoranca dhe opozita duhet të jenë të përgjegjshme dhe të vetëdijshme për pasojat që i presin nëse ndodh që vendi të shkojë në konfrontim civil.

“Askush nuk mund t’i transferojë përgjegjësitë tek të tjerët. Palët e dinë shumë mirë se ç’duhet të bëjnë. Janë të vetëdijshëm për pasojat që duhet të kenë”, tha Meta ndër të tjera.