Një nga artistët më të mëdhenj shqiptarë, publicisti Paulin Shtjefni është ndarë nga jeta ditën e sotme në moshën 72-vjeçare.

Artisti shkodran ishte autor i shumë tekste këngësh. Pjesëmarrës dhe fitues i çmimeve të para në 19 Festivale Kombëtare të Këngës për Fëmijët, që janë organizuar në qytetin e Shkodrës.

Këngët e njohura të muzikës popullore si “Gryka e Kaçanikut”, “Ky merak” etj janë pjesë e krijimtarisë së tij. Të cilat ai i botoi në librin me titullin “Një zarf me karafila-mozaik poetik” në vitin 2008