1300 të rinj janë regjistruar gjatë 2019 në kurset profesionale në Fier. Profesionet më të kërkuara janë hidraulik, elektriçist dhe kuzhinier.

Drejtori Rajonal i Formimit Profesional Publik në Fier, Aleksander Lalaj, thotë se nxënës të rinj ka edhe nga qytëtarët e rikthyer si azilantë nga shteti gjerman.