“Nga jeta merr atë që ke kurajë të kërkosh” – Oprah Winfrey

Ka shumë mënyra për të shkuar përpara, por vetëm një mënyrë për të qëndruar në vend”. – Franklin D. Roosevelt

“Perëndia na bëri dhuratën e jetës; na takon ne, që t’i bëjmë vetes dhuratën e të jetuarit mirë”. – Voltaire

“Jeta nuk ka të bëjë me gjetjen e vetes. Jeta ka të bëjë me krijimin e vetes” – George Bernard Shaw

“Në fund, nuk kanë rëndësi vitet në jetën tënde. Rëndësi ka jeta në vitet e tu” – Abraham Lincoln

“Prano përgjegjësinë për jetën tënde. Dije se je ti që do bësh të shkosh atje ku do, askush tjetër” – Les Brown

“Kur një derë mbyllet, një tjetër hapet. Por ne jemi aq të zënë duke parë me keqardhje derën që u mbyll, saqë nuk arrijmë të shohim atë që është hapur për ne” – Alexander Graham Bell

“Qëlllimi i jetës nukë shtë të jesh thjesht e lumtur. Eshtë të jesh e dobishme, e nderuar, e dhembshur, të bësh dallimin duke jetuar mirë” – Ralph Waldo Emerson

“Nuk e planifikon dot kurrë të ardhmen, përmes të shkuarës” – Edmund Burke

“Jeta është 10% ajo që ndodh me ne dhe 90 % se si ne reagojmë ndaj asaj që ndodh” – Dennis P. Kimbro

“Tragjedia e jetës nuk është që mbaron kaq shpejt, por që ne presim kaq shumë për ta filluar”

M. Lewis