Maria Taragjini është një vajzë 22-vjeçare, e cila nuk mund të flasë e as të dëgjojë. Megjithatë kjo nuk e ka ndaluar që të mposhtën frikën e paragjykimit dhe të marrë pjesë në një konkurs bukurie.

Ajo do të përfaqësojë Shqipërinë në “Miss Universe Deaf”, një konkurs për personat shurdhmemecë. Ky konkurs do të mbahet në Itali në datën 9 nëntor dhe fituesi do të zgjidhet me anë të votave.

Në të marrin pjesë vajza nga e gjithë bota që kanë aftësi ndryshe. Maria kur ka qenë vetëm disa muajshe është përplasur nga vëllai i saj me të meta mendore dhe si pasojë dëmtoi veshin.

Më pas ajo kuptoi se nuk mund të dëgjonte, megjithatë fliste disa fjalë, si mami apo babi. Por kur shkoi në kopsht dhe në shkollë, ajo u përplas me një realitet të hidhur dhe paragjykues që e mbylli në vetvete. Që nga ajo kohë ajo nuk mund të flasë më.