Për në zgjedhjet për Asamblenë e Distrikit të 94-të në Nju Jork kandidon edhe një avokat nga Kosova, Vedat Gashi, me banim në kryeqytetin amerikan.
Ai kandidon në radhët e Partisë Demokratike amerikane.
Ai njihet si kontribues dhe lobist i madh i çështjes kombëtare në Amerikë. Avokati kosovar ka qenë i angazhuar nga USAID në Kosovë për draftimin e ligjeve të ndryshme kushtetuese.
Gashi se bashku me gruan dhe dy fëmijët jeton në Yorktoën të Neë Yorkut.
Në këto votime në Amerikë do të zgjidhen 35 senatorë dhe 435 anëtarë të Dhomës së Përfaqësuesve, si dhe 36 guvernatorë shtetesh.