Numri i të punësuarve edhe këtë javë ka qenë në rritje dhe sipas statistikave janë punësuar 790 persona vetëm nga Zyrat e Punës, duke bërë që papunësia të ulet.

Shifrat e punësimit për periudhën 29 qershor-5 korrik 2018, janë: në qarkun e Beratit numri i të punësuarve gjithsej është 100 persona, ku në bashkinë Berat janë 79 persona, në Kuçovë 6 dhe në Skrapar 15. Ndërsa në qarkun e Dibrës janë punësuar 43 persona, nga këta në Bulqizë 24, Dibër 6 dhe Mat 13.

Po ashtu, në qarkun e Durrësit janë punësuar 137 persona, nga këta në Durrës 177 persona dhe në Krujë 20. Në qarkun e Elbasanit janë punësuar 92 persona, nga këta në Bashkinë Elbasan 73 persona, ndërsa në Gramsh 13 persona, Librazhd 5 dhe Peqin 1.

Në qarkun e Fierit janë punësuar 23 persona, nga këta në Fier 15 persona, Lushnje 4 dhe Mallakastër 4. Në qarkun e Gjirokastrës gjithsej për këtë javë janë punësuar 17 persona, ku në Bashkinë Gjirokastër 5, në Tepelenë 11 persona, ndërsa në Përmet 1.

Punësimi ka njohur rritje edhe në qarkun e Korçës, ku janë punësuar këtë javë 23 persona, nga këta në Korëë 16 persona, Kolonjë 9, Pogradec 38. Ndërsa në qarkun e Kukësit janë punësuar 17 persona, nga këta në Bashkinë Has 4 persona, Kukës 7 dhe Tropojë 6.

Gjithashtu, edhe në qarkun e Lezhës janë punësuar 33 persona, nga këta në Bashkinë Kurbin 10 persona, ndërsa në Lezhë 11 persona dhe në Mirditë 12 persona. Në qarkun e Shkodrës janë punësuar 27 persona nga këta në Malësinë e Madhe 10 persona, në Pukë 3 dhe në bashkinë Shkodër 14 persona.

Numri më i madh i të punësuarve për këtë javë i takon qarkut të Tiranës ku janë punësuar 184 persona, nga këta në Kavajë 18 dhe në Bashkinë Tiranë 166. Ndërsa në qarkun e Vlorës janë punësuar 55 persona dhe nga këta sipas bashkive, në Delvinë janë punësuar 6 persona, Sarandë 8 dhe në Bashkinë Vlorë 41.

Statistika përbledhëse e të punësuarve këtë javë vetëm nga Zyrat e Punës është 790 të punësuar në të gjithë vendin që tregon se nga java në javë shifrat e papunësisë bien ndërsa çdo javë shifrat e punësimit rriten.