Femrat po bëjnë çdo ditë e më shumë operacione plastike për të zmadhuar përmasat e tyre, pa marrë parasysh pasojat. Një studim i ri ka zbuluar se për gratë po përdoren disa implante silikoni të rrezikshme, të cilat dyshohet se shkaktojnë kancerin. Për këtë arsye, në Francë ndalohet përdorimi i tyre.

Studimi nga “Panorama dhe Konsorciumi i Gazetarëve Investigues” ka ngritur shqetësime rreth sigurisë që ka implanti i silikonit që futet në gjoks. Në Britani nuk është vënë ende një ligj për to. Jane Trelaëny nga Lancashire pati kancer gjiri para 20 vitesh dhe u detyrua të hiqte gjoksin.

Më pas i zëvendësoi me implante, të cilat i kanë shkaktuar një kancer të rrallë. Kur zbuloi se do përjetonte sërish të njëjtën gjë, ajo e përjetoi shumë keq.