Shoferët e huaj që shkelin rregullat e qarkullimit rrugor do kenë mundësi që të paguajnë gjobë në rast se u pezullohet patenta në Shqipëri. Ndryshimet e propozuara nga deputeti socialist Pjerin Ndreu i miratuan nga Kuvendi të mërkurën. Amendamentet e propozuara në nenin 127, të pikës 3, të Kodit Rrugor u miratuan me 90 vota pro.

“Tashmë emigrantët me patenta të huaja, shtetasit shqiptarë të Kosovës, si dhe turistet e huaj nuk do vuajne kalvarin e tmerrshëm të pezullimit të patentës, por në dëshirë të tyre do paguajnë gjobën në vend për shkeljen dhe do vazhdojnë rrugën”, shkruan deputeti socialist Pjerin Ndreu.