Gerard Pique është zyrtarisht presidenti më i ri i klubit të FC Andorra. Konfirmimi ka ardhur në faqen zyrtare në internet të klubit katalanas që ka pohuar blerjen e aksioneve nga grupi Kosmos që është në pronësi të mbrojtësit të Barcelonës.

“Këtë mëngjes FC Andorra ka zhvilluar një takim të jashtëzakonshëm të përgjithshëm me përfshirjen e artikujve të ndryshëm në axhendë, të gjitha të miratuara nga anëtarët gjerësisht pa asnjë votë kundër”. Miratimi i fundit i Ligjit për Sportin lejon krijimin e një prone sportive, anonime kompanitë dhe në këtë kuptim një kompani Andorran, e cila ka investitorë të ndryshëm duke përfshirë grupin Kosmos, i cili do të marrë përgjegjësinë për asetet dhe detyrimet e njësisë ekonomike. “-shkruhej në komunikatë.

Mbrojtësi i Barcelonës do të jetë presidenti i klubit, në të cilin Gabri dhe Albert Jorquera, të dy ish-lojtarët e Barcelonës, do të formojnë stafin e stërvitjes. Momentalisht FC Andorra ndodhet e teta në Grupin 2 të Divizionin e Parë katalanas.