Nje helikopter i Forcave te Armatosura eshte nisur drejt Bulqizes per transportin e dy minatoreve te plagosur. Dy minatoret jane aksidentuar teksa kane qene duke punuar ne miniere ne Bulqize.

Sipas te dhenave te para mesohet se “gjatë punës janë aksidentuar shtetasit S.N, rreth 50 vjeç, dhe M.Gj, rreth 31 vjeç, të dy banues në Bulqizë, të cilët po marrin ndihmë mjekësore në spital”. Per shkak te gjendjes eshte pare e udhes transporti i tyre drejt Tiranes per ndihme te specializuar.