Sot ministria e Arsimit pranoi kerkesat e studenteve, duke i dhene fund edhe protestes qe zgjaste prej dy ditesh.

Edhe pse shumica e studenteve protestues duartrokiten fitoren e arritur nga protesta e dy diteve te fundit, perpara ministrise ne fund mbeten disa studente, kryesisht perfaqesues te LSI dhe PD, respektivish kryetari i FRPD dhe nenkryetari i LRI Tirane bashke me disa militante te tjere.

Pra, edhe pse ishte proteste e studenteve, perfaqesuesit e ketyre forcave politike, kane qene edhe sot aktive ne protesten e studenteve duke tentuar te perfitojne politikisht.

Pertej perfaqesuesve qe thame me lart, PD-ja ka shkuar me tej, kur ka çuar ne proteste operatorin e Bashes, Igli Zela, siç duket edhe nga fotot e meposhtme.

Ndersa LSI pertej te tjereve, ka patur ne turme Kryetarin i studentëve në Senatin Akademik të UT, Kristian Kina, i cili sic duket nga fotot e meposhtme eshte nga ana tjeter nje aktivist i flakte i LSI-se.