Nga Franca janë raportuar të reja të rëndësishme për Neymar. Klubi i Paris SG ka vendosur ta përjashtojë futbollistin nga skuadra, duke e lënë jashtë për sfidën e radhës në kampionat pavarësisht se ai është i gatshëm. Diçka të tillë e bëri të qartë trajneri i parsienëve Thomas Tuchel, i cili u shpreh:

“Neymar është gjithnjë e më i gatshëm për të luajtur, ka arritur formën e duhur dhe ka më shumë kapacitet për të qenë pjesë e skuadrës. Ai është stërivitur shumë mirë, por situata që ka me klubin mbetet e njëjtë. Pozicioni i klubit është i qartë: Nëse situate e Neymar nuk qartësohet atëherë nuk do të luajë. Kështu nëse e kundërta ndodh atëherë që nesër do të jetë pjesë e skuadrës.”