Kryeministri Edi Rama ka publikuar opinionin e një tjetër artisteje për Teatrin. Rama ka publikuar mendimin e Ilire Vinces, aktore dhe regjizore.

Vinca thotë se është dakord për një teatër të ri, pasi ai do të ishte në nivelin e si-motrave europiane dhe do ishte po ashtu një freski për audiencën.