Kryeministri Edi Rama ka deklaruar se ekspertë ndërkombëtarë do të vendosen në kryeqytetin shqiptar për të ndihmuar në luftën kundër pastrimit të parave, krimit dhe korrupsionit.

Kreu i qeverisë paralajmëroi se shumë shpejt do të ketë rezultate konkrete në goditjen e krimit, duke shtuar se kjo është një çështje që kërkon bashkëpunim dhe koordinim mes shumë strukturave.

I njohur si drejtori i FBI, kjo marrëveshje nuk është konsulencë, por veprimtarie të përbashkët ekspertësh do të vendoset këtu dhe do të punojë me strukturat e Ministrisë së Financave dhe Krimit Ekonomik për çështjen e një procesi pune të përbashkët me metodologji bashkëkohore në goditjen e një fenomeni që është koha të merremi që të merremi thellësisht. Ministria, policia, kanë garantuar një rezultat domethënës në luftën për identifikimin dhe ngrirjen e aseteve financiare të krimit, 5-fish në katër vitet e fundit krahasuar me 8 vite të qeverisë së mëparshme. Operacioni Forca e Ligjit është një shembull. Goditja e krimit kërkon bashkëpunim dhe koordinim mes shumë strukturave. Për nga përmasat kjo është shumë më e vogël, por për nga synimet është i njëjti model, i bazuar te eksperienca më e mirë ndërkombëtare për të ndërvepruar dhe koordinuar vazhdimisht.

Kjo marrëveshje nuk është konsulencë, por veprimtarie të përbashkët ekspertësh do të vendoset këtu dhe do të punojë me strukturat e Ministrisë së Financave dhe Krimit Ekonomik për çështjen e një procesi pune të përbashkët me metodologji bashkëkohore në goditjen e një fenomeni që është koha të merremi që të merremi thellësisht. Ministria, policia, kanë garantuar një rezultat domethënës në luftën për identifikimin dhe ngrirjen e aseteve financiare të krimit, 5-fish në katër vitet e fundit krahasuar me 8 vite të qeverisë së mëparshme. Operacioni Forca e Ligjit është një shembull.

Goditja e krimit kërkon bashkëpunim dhe koordinim mes shumë strukturave. Për nga përmasat kjo është shumë më e vogël, por për nga synimet është i njëjti model, i bazuar te eksperienca më e mirë ndërkombëtare për të ndërvepruar dhe koordinuar vazhdimisht. Në do të forcojmë shumë luftën kundër krimit me këtë marrëveshje. Është bërë shumë, por nevoja është për të bërë shumë më tepër, pasi në këtë drejtim ka ende shumë para që i takojnë njerëzve dhe janë aty ku nuk duhet të jenë në duart e krimit ose atyre të cilëve nuk janë mjaftuar me fitimet e ligjshme, por kanë fshehur të ardhurat. Shumë shpejt do të kemi rezultate konkrete për të ndarë me publikun. I falënderoj përfaqësuesit e kompanisë dhe më vjen shumë mirë që në Shqipëri i kemi bërë bashkë si rrallë herë amerikanët dhe gjermanët, që është një shenjë e mirë dhe do të jetë një model i vlefshëm edhe për të tjerët.

Kryeministri Edi Rama