Kryeministri Edi Rama thotë se është bërë një pune e madhe për banorët e prekur nga tërmeti.

Teksa vizitoi familjen Aleks Çupit, i cili ka hyrë në një banesë të re pas shkatërrimit të ndërtesës së mëparshme, kryeministri përmendi veçanërisht sakrificën e disa prej ministreve, si Belinda Balluku apo Olta Xhaçka.

Rama: Më ka ngelur mua me dalë në televizor si Ariu Silva. Ka pas qenë një Tajar Bashova tek cirku dhe ne shkonim me pa ariun dhe dilte Tajari me ariun Silva.

Banori: Ti je kryetari i shtëpisë.

Rama: Padrejtësisht duket sikur të tjerët rrinë tek shtëpia.

Belindën e detyrova unë me zor, me zor që të flinte në shtëpi, se flinte në makinë. Dy orë flinte në makinë.

Dhe ajo tjetra, ministrja e Mbrojtjes, sa ka lindur fëmijën dhe rrugëve ndenji.

S’po flasim për heroizma, por po them që gjithë kanë bërë maksimumin.

Kur ishte momenti i parë që e pashë thashë o Zot më ndihmo si ta përballojmë këtë situatë se është më e madhe se forcat tona.

Sistemuam me çadra, me hotele me 5 yje, apo shtëpi me qira.