Nisur nga situata e motit të keq e paraqitur për 24 orët e fundit, Autoriteti Rrugor Shqiptar ka pasqyruar gjendjen e rrugëve në të gjithë vendin, ku bën të ditur se nuk rezultojnë rrugë të bllokuara. Ulja e temperaturave dhe reshjet intensive të rëna të dëborës kanë krijuar vështirësi në disa akse të rrugëve në zonat rurale në veri dhe verilindje me lëvizjen e automjeteve. Sipas njoftimit të Autoritetit Rrugor Shqiptar segmentet rrugore në vend të cilat janë të kalueshme me zinxhirë për shkak të ngricave të akullit të shkaktuara nga reshjet e dëborës, janë ato të zonave malore në rajonin verior dhe verilindor kurse në juglindje të vendit nuk paraqitet situatë problematike.

Konkretisht ARRSH informon se në rajonin jugor në Qarkun e Gjirokastrës dhe Vlorës gjatë natës ka pasur reshje shiu dhe qarkullimi i mjeteve kryhet normalisht pa zinxhirë. Ndërkohë në juglindje, në Qarkun e Korçës edhe pse gjatë 24 orëve të fundit ka pasur reshje të dobëta bore, njoftohet se kontraktorët kanë punuar gjatë natës për pastrimin e akseve dhe shpërndarjen e kripës, ndaj situata e qarkullimit të automjeteve kryhet normalisht në të gjithë akset.

Situata paraqitet e vështirësura në rajonin verior, kryesisht në Dibër dhe Mirditë ku ARSH përmend si akse që duhen qarkulluar me zinxhirë akset Zalldardhë – Draj Reç, Domaj – Draj Reç, Ura e Cerenecit – Steblevë, 20 km e fundit të aksit, Reç – Qafë Drajë . Sa i përket rajonit qendror në Tiranë, ARRSH bën me dije se në aksin rrugor Librazhd-Steblevë ka pasur reshje të dobëta dëbore, dhe qarkullimi kryhet pa probleme.