Ish-futbollisti i Kombëtares tonë, Rudi Vata ka thënë se kapiteni Mërgim Mavraj duhet të Largohet nga Kombëtarja. Sipas Vatës tashmë është koha që ai të largohet ashtu siç bëri Lorik Cana për shkak se niveli i tij ka rënë.

Në fund Rudi Vata ka deklaruar se me Mavrajn nuk ka asnjë marrëdhënie personale dhe se kritikat duhet t’i kthejë në forcë dhe t’i pranojë.

“Kombëtare me shumë halle e shumë deficite. Mavraj nuk i shërben më ekipit Kombëtar. Kam mendu se ky djalë duhet ti bëjë analizat sic i bëri Lorik Cana sic e kuptoi se duhej të tërhiqej. Edhe Mavraj 33-34 vjeç duhet të iki. Në mënyrë korrekte e bëri edhe Basha. Ky futbollist e ka vetë në dorë këtë por unë bëj analizën time. Ndoshta mund të ketë kaluar personale, jam shumë krenar për nivelet ku kam arrit. Nuk pres që një profesionist i edukuar në Gjermani, dhe të bëjë ironi me krahasimin me Fatmir Vatën. Kam dhënë intervista për situatën me kapitenin Mavra. Ai duhet që të pranojë kritikat. Duhet ti kthejë në motiv falë kritikave bëhesh më i suksesshëm. Nëse performanca do të jetë më e mirë do t’i jap edhe unë atë që meriton. Në futboll ecet me atë që ndeshja jote është jo unë kam qenë i mirë. Me atë që luan ndeshjen e fundit. Mavrajn nuk e njoh fare. Përveç ekipit. Nuk jam pjesë e afërt. Por me mendje jam afër Kombëtares.”