Janë bërë publike edhe shumat e parave që do të fitonte secili lojtar i kombëtares franceze nëse do të shpalleshin kampionë bote në ndeshjen me Kroacinë pas tre ditësh.

280,000 euro për lojtar për finalen dhe më shumë se 350,000 nëse fitojnë të dielën. Është më shumë se ekipi i Zinedin Zidane në vitin 1998.
Lojtarët e ekipit francez nuk janë punonjës të Federatës Franceze të Futbollit (FFF), por ata do të shpërblehen për karrierën e tyre të madhe në Kupën e Botës. Tashmë, çfarëdo që do të kishte qenë rruga e tyre, Federata i paguan ata rreth 20,000 euro për lojë. Shifrat që lojtarët do të dhurojnë të gjitha ose pjesë për bamirësitë siç njoftoi javën e kaluar Kylian Mbappé.

Por për këtë është shtuar edhe shpërblime rezultatin. Për pjesëmarrjen e tyre në finale, 23 lojtarë do të marrin 280,000 euro dhe midis 350 dhe 400,000 nëse fitojnë të dielën në darkë.

Shuma më të mëdha se ato të prekura nga heronjtë e vitit 1998, të cilat ishin paguar prej 240,000 euro në atë kohë.

Bonuset që janë rezultat i diskutimeve midis lojtarëve dhe Federatës. Për disa vite, FFF ka pranuar të dhurojë 30% të parave që FIFA u jep atyre për të marrë pjesë në Kupën e Botës. Dhe këtë vit, Fifa ka vendosur të japë 24 milionë euro për vendin finalist dhe 32 milion për fituesit. FFF do të paguajë kështu një të tretën e kësaj shume për lojtarët (dmth. Rreth 10 milionë euro për të ndarë) dhe pjesa tjetër do të shkojë në buxhetin e Federatës e cila financon trajnimin e lojtarëve në Francë.

Pesë ditë paga për Antoine Griezmann

Por a janë këto bonuse aq të rëndësishme financiare për lojtarët francezë? Varet per kë. Duhet të dihet se brenda ekipit të Francës ka paga të ndryshme. Për Benjamin Pavard, i cili fiton 100,000 euro në muaj në Shtutgart, një bonus final prej rreth 300,000 euro përfaqëson pagën gati tre muaj. Nga ana tjetër, për yjet si Pogba, Mbappé dhe Griezmann, është shumë më poshtë rrogës mujore. Për Antoine Griezmann, për shembull, i cili sapo ka shtrirë kontratën e tij në Atletico de Madrid për një pagë prej rreth 1.8 milion euro në muaj, shpërblimi për pranimin në finale përfaqëson ekuivalentin e … pesë ditëve paga.