Një pjesë e madhe e Shteteve të Bashkuara ndodhet në mesin e një vale të madhe të nxehti. Temperaturat tashmë kanë arritur nivele të larta në verilindje dhe në pjesën veriqëndrore të vendit ku gjatë fundjavës, temperaturat arritën në shifra deri 43.3 gradë.

Meteorologët thanë se për një kohë të shkurtër, do të ndihet po aq e nxehtë në Uashington sa dhe në Luginën e Vdekjes në Kaliforni, një nga vendet më të nxehta në botë. Me valën rekord e të nxehtit në Shtetet e Bashkuara, zgjidhja që kanë gjetur autoritetet vendore të zonave me të prekura janë qendrat e ftohjes.

“Në njërën prej tyre, në Brooklyn, sistemi ftohës me ventilatorë të fuqishëm i kthente këto ambiente të freskëta, si një oaz kënaqësie në mesin e temperaturave 39 gradë Celsius. Mjaft të moshuar kanë gjetur “parajsën” në këto ambjente. Sipas “Reuters”, shumë nga mosha e tretë, hyjnë në qëndrat e ftohjes që në 9:00, të mëngjesit e deri pasdite, kur qendra mbyllet në orën 17:00

Vala e të nxehtit që ka munduar gati një të tretën e popullatës së SHBA-së këto ditët e fundit, pritet të thyhet gjatë ditës së hënë me një shpërthim stuhish e reshjesh freskuese shiu, pasojë e një fronti të ftohtë siç thotë shërbimi meteorologjik kombëtar atje.