Studiuesit dhe shkencëtarët e shëndetit shpjegojnë se lëngu i shalqirit është në vetvete një “viagra natyrale”. Sipas një raporti nga healthfoodstar.com, konsumimi i shalqirit ndihmon në rritjen e dëshirës seksuale tek burrat që kanë një funksion të ulët deri në mesatar të ereksionit. Një studim i botuar në revistën “Urology” thotë se cirkulina e gjetur në shalqi, ka aminoacide. Kjo përmirëson rrjedhën e gjakut edhe në penis dhe nuk ka efektet anësore që dikush mund të ketë nga Viagra e blerë në farmaci.

Ky frut ka sasi të madhe të vitaminës C dhe ka 92% ujë dhe është e dobishme për njerëzit që luftojnë me impotencë. Receta 1: Përbërësit: ¼ shalqi 1 limon 1 shegë Metoda: Merrni një blender dhe vendosni të gjithë përbërësit dhe bashkojini mirë. Hidhni lëngun në shishe dhe ruajeni në frigorifer.

Si të konsumoni: Çdo mëngjes pini 1/3 filxhan lëng stomaku bosh. Ndiqni të njëjtin proces para darkës. Ky lëng i shëndetshëm dhe natyral do të përmirësojë rrjedhën e gjakut tepër në pjesën tuaj intime dhe do t’ju ndihmojë të performoni më mirë në shtrat. Kjo përzierje mund të përdoret nga kushdo, pasi nuk ka efekte anësore.

Receta 2: Përbërës: ½ shalqi 1 0-12 luleshtrydhe ½ limon gëlqere
Metoda: Merrni një blender dhe vendosni shalqirin dhe bluajeni deri sa të likuidohet. Shtoni në të gëlqere, limon dhe luleshtrydhe në të dhe bluajeni si duhet.Hidhni lëngun në shishe dhe ruajeni në frigorifer.

Si të konsumoni: Çdo mëngjes pini 1/3 filxhan lëng me stomakun bosh. Ndiqni të njëjtin proces para darkës. Ky lëng i shëndetshëm dhe natyral do të përmirësojë rrjedhën e gjakut tepër në pjesën tuaj intime dhe do t’ju ndihmojë të performoni më mirë në shtrat. Kjo përzierje mund të përdoret nga kushdo, pasi nuk ka efekte anësore.