Kohët e fundit në rrjetet sociale, po vërehet fenomeni i rritjes së ndjekësve në mënyrë artificiale, nëpërmjet aplikacioneve të ndryshme. Që nga sot Instagram do të heqë pëlqimet, komentet dhe ndjekësit joautentike, nga llogaritë. Kjo do të bëhet nëpërmjet disa programeve të veçanta, të cilat do të identifikojnë këto llogari dhe do t’i heqin nga qarkullimi.

Sipas Instagram, kjo metodë është një sjellje e keqe dhe shkel gjithashtu udhëzimet dhe rregullat e përdorimit. Instagram do tu dërgojë një mesazh këtyre llogarive për ti bërë me dije, se janë hequr komentet dhe ndjekësit joautentikë, si dhe do tu kërkohet që të ndryshojnë fjalëkalimet e tyre.