IPHONE XR

Modeli i smartfonit ‘’IPhone XR’’ është për të katërtin tremujor radhazi, smartfoni më i shitur në botë. Në tremujorin e tretë, iPhone XR përbënte 3% të shitjeve globale të smartfonëve.

Ky rezultat sipas analistëve ishte gjithashtu ulja e çmimeve të praktikuara nga Apple në Kinë dhe në disa tregje të tjera. Në vendin e dytë është Galaxy A10 i Samsung, A50 renditet në vendin e tretë dhe A20 në vendin e shtatë.

Edhe kompania kineze mund të llogarisë në tre nga dhjetë telefonat më të shitur. Në fakt, në vendin e gjashtë është Oppo A5s, dhe në vendin e tetë Oppo A5s. E gjashta në renditjen e shitjeve është iPhone 11 i hedhur në treg në shtator.

Në vendin e nëntë është Xiaomi me Redmi 7A, dhe në vendin e dhjetë është Huawei me P3.