Sonda kozmike e horizonteve të reja, e nisur nga NASA në vitin 2006, do të mbërrijë më 1 janar 2019, në pikën më të largët të Sistemit Diellor të arritur ndonjëherë nga Toka.

Horizonti i Ri do të arrijë në orët e hershme të mëngjesit të 1 janarit dhe do të fluturojë pranë zbulimit të hapësirës i njohur si “KBO 2014 MU69” ose Ultima Tule, e cila emërohet sipas modelit të shënjuar në hartat mesjetare, dhe emrin e vërtetë do ta marrë pasi sonda e NASA do të familjarizohet me vetitë e saj.Bëhet fjalë për trupin hapësinor të një madhësie sa të një qyteti, i cili ndodhet 1.6 miliard kilometra larg Plutonit në Rripin e Kujperit, zona e trupave të vegjël të Sistemit Diellor në formën e një disku, prapa planetit Neptun, dhe konsiderohet si një relikt nga krijimi i Sistemit Diellor.

KBO 2014 MU69 është 1000 herë më i madh se kometa mesatare, dhe gjerësia e tij është rreth 48 kilometra.

Ndryshe, deri në fund të vitit 2021, Horizonti i Ri do të mbledhë të dhëna nga një hapësirë më e madhe se 50 herë distanca e Tokës nga Dielli.