Rrjetet sociale jane bere nje nder kanalet kryesore te komunikimit per politikanet. E pikerisht per keta te fundit, rrjeti social Facebook na jep te dhenat se si percaktohen kater njerezit kryesore te politikes shqiptare, pare nga syri analitik i tij.

Siç shihet edhe ne grafikun e meposhtem, Lulzim Basha kategorizohet si politikani qe fle, pra gjumashi (sleeper). Gjumash cilesohet edhe Ilir Meta nga Facebook. Nga ana tjeter, facebook kategorizon ish-kryeministrin Berisha si shpifes, ndersa kryeministrin Rama si lider.

Mesa duket, Lulzim Bashes ja njeh mire edhe facebook pasionin e tij per gjumin.

Keto jane te dhenat e Facebook dhe jo te nje partie politike, ndaj urojme qe Lulzim Basha, Ilir Meta e Sali Berisha te mos dalin e te akuzojne se Facebook eshte i blere…